April 3, 2011

Birthday Celebration

Ola !

SWEET 19TH Didi

SAENGILCHUKAHAMIDA DIDI !
(Thanks to Aida Magdalina for baked the 50 cupcakes. So yummy !)


It's already April 3rd, i know ! Macam dah terlambat untuk buat one post about my birthday celebration that was held on April 1st itself. Birthday celebration ini berlaku semasa birthday saya sendiri dan sudah tentu, tidak terduga sama sekali oleh saya, tuan empunya harijadi. Happy nya bukan main kepalang la kan. Sampai menangis di depan khalayak ramai akibat surprise yang mereka semua lakukan. Terharu sungguh. Saya memang tidak mengharap celebration ini akan berlangsung memandang kan birthday saya jatuh pada hari Jumaat, which is the day most of my friends semua dah balik ke pangkuan keluarga masing-masing. Hanya segelintir sahaja yang masih berada di dalam kawasan Uniten disebabkan mempunyai kelas pada hari Jumaat seperti saya. Kebanyakannya kelas tamat pada hari Khamis. Sedih kan ?

Okay, berbalik pada cerita surprised birthday celebration tersebut. That week actually saya agak sedih disebabkan before this, the friends mostly bagitau diorang balik for the weekends and diorang balik Khamis which was a day before my birthday. So, i was a lil' bit sad and it's quite frustrated to know about that but who am i to stop them from going back to their hometown. Ayat tak boleh nak sedih lagi la kan, didi ni. Khamis tu jugak la berlaku nya sedikit salah faham antara saya dengan kawan baik kesayangan saya sendiri iaitu Nur Idayu Idrus. Actually, it's my fault sebab mengada dan gedik terlebih disebabkan satu insiden ni. Amik kau ! Menangis tak nak kalah jugak bila jadi macam tu. Haih, didi perangai kebudak-budakan tak nak berubah. Nasib baik hari tu jugak la settle kan masalah tu. So relieved. I mean like how can i survive without her. I sayang dia kot. *coughcough. Bila malam jumaat, khamis malam, menjelma, mula la panggilan-panggilan, texts and bbm yang masuk. Orang pertama yang call ialah Nur Idayu Idrus tetapi dia bukan lah orang pertama yang wish. Sorry, you. Berbual dengan makcik sorang ni memang lama sampai lebih kurang 18 missed calls diterima setelah selesai berbual melalui telefon dengan ayu.

Long story make it short, keesokan hari nya, Jumaat which was my birthday, saya ada lab from 9 till 11am. Keadaan masih terkawal that time but ada ura-ura mengatakan saya bakal di sambut dengan tepung dan telur sebaik sahaja saya keluar dari COIT. Saya tidak layan khabar angin itu tapi dalam hati, Allah sahaja yang tau betapa takut nya saya pada ketika itu. Yela, memang dah jadi tradition Uniten ni, setiap kali birthday celebration, pesta tepung dan telur diadakan dan disebabkan itu jugak la, takutnya bukan main lagi la kan tapi seboleh-bolehnya, control la. When the clock reached 11am, my lab ended and that time jugak, rasa takut nak keluar daripada COIT sebab takut tepung dan telur menunggu di luar but luckily, i managed to get out from the building without the flour and eggs party. I survived ! So, rutin biasa after lab, akan ke Upten untuk makan. Kali ni, pergi Upten bersama Ayu dan Lola. Dila dan Miera nak balik Ilmu sebab nak kemas-kemas barang nak balik Melaka and Johor kata nya.  Dalam kereta nak menuju ke Upten, sebenarnya saya macam perasan Ayu dan Lola berkelakuan macam pelik sedikit tapi saya diam kan aje dan tidak pulak bertanya kerana time tu, hati agak sedih disebabkan tiada wishes from papa, mummy mahupun adik-adik.

When reached Upten, while eating tu, mereka berdua ni pulak senyap je dan masing-masing menghadap telefon. Tak ke pelik tu ? For me, it's weird when Ayu's not talking a single word since she's really a talkative person. So, sangat pelik la kan bila minah kepoh ni tiba-tiba senyap je. Since that time, i'm not in a good shape, i just sit quietly without bother to ask them what's happening and what's with the silence all about. Time tengah makan-makan tu jugak lah, suddenly i noticed Hasrul and Najmi yang makan at infront of my table tengah pandang ke arah belakang i while gelak-gelak. Ni lagi macam pelik. Then, saya pon pusing belakang nampak A'an is coming to us. Masa tu, tak perasan lagi the whole bunch coming towards my table sebab masa tu baru perasan A'an je. So, macam biasa je la. Then bila A'an dah sampai at my table, i've got surprised from the back. Liyana and Tyra were holding 2 boxes of cupcakes standing infront of me. Lepas tu, mula lah, Kutik, Kina, Tasya and Liyana's boyfriend datang. SURPRISED ! Lagi-lagi, dengan kehadiran Kutik, Kina and Qeela sebab i thought they went back already since Kina dah angkut semua barang nak balik Subang on Thursday evening while Kutik bising-bising nak balik Ilmu on that Thursday night while we had our dinner sebab ayah dia dah tunggu nak bawak balik Melaka kata nya and Qeela pulak didn't reply my text when i said i want to meet her. So i thought she must be at Cheras already. Tiba-tiba diorang ada Jumaat ni kan. I can't keep my mouth shut, instead i keep on asking them how can they be here if they all said that theywent back to their home already. Rupa-rupanya itu semua lakonan semata-mata untuk menutup mata saya dan membuat plan mereka semua ini berjaya. Dila, Qila, Miera dan Alifah juga turut serta dalam drama lakonan itu rupanya. Punca pergaduhan saya dan Ayu pada hari Khamis sehari sebelum birthday tu pon rupanya ada kaitan dengan surprise birthday celebration yang diplan kan oleh mereka ini seminggu sebelum birthday saya. Saya sangat terharu sampai tidak mampu untuk bercakap apa-apa lagi. Hanya mampu berterima kasih sangat-sangat dengan anda-anda semua.

video
Ini adalah video 1st prank. Disuruh bagi ucapan tetapi hancur. Maap.

Seterusnya, setelah habis dengan kejutan 1st prank yang diadakan di Upten. Masing-masing ingin pulang ke Apartment sebab Upten terlalu crowded dengan kaum adam memandangkan hari tu ialah hari Jumaat dimana kaum- kaum adam akan menunaikan solat Jumaat di masjid terletak di hadapan Upten. Kami semua pon beramai-ramai pulang la ke Ilmu tetapi tidak A'an since dia pon termasuk dalam kaum adam yang akan menunaikan solat Jumaat.

Sesampai je di Ilmu, kami melakukan photoshoot di parking lot Ilmu menggunakan camera DSLR Aqeela Ismadi. Thanks, baby. Tak lama pon buat photoshoot tu disebabkan Qeela terburu-terburu nak balik ke Cheras semula. Terima kasih yang tidak terhingga Qeela sebab sanggup datang untuk surprised birthday party saya. Sayang awak sangat dan sangat. Selepas itu, mula lah semua terburu-buru jugak nak balik ke tempat masing-masing sebab nak kemas barang nak balik rumah la ape la. Pelik nya kali ni, dah semua membebel nak balik kemas barang tapi semua ikut saya balik ke apartment saya. Kali ni, saya bertanya kenapa diorang tak balik apartment masing-masing since tadi kat bawah parking lot tu, bising-bising dah lambat nak kemas barang balik ke kampung halaman ape la. Then, diorang kata konon nya nak teman saya naik sampai ke atas rumah la. Sekali bila saya buka pintu bilik saya, ternganga sebentar melihat barang-barang yang banyak berbalut di atas katil saya. Speechless once again. Mata saya kembali menghala ke mereka dan mereka sekali lagi mengatakan "SURPRISE !" Woahhh, kali ini menangis lagi tanda sangat sangat terharu dengan apa yang mereka lakukan kepada saya. Terharu sangat, babe ! Banyak pulak hadiah dan mereka semua suruh bukak hadiah-hadiah tersebut time tu jugak. So, ada lah sesi membuka hadiah ketika itu dihadapan mereka semua. Segan sebenarnya nak buka depan mereka. Tak tau kenapa. Memang macam tu saya ni. Terima kasih untuk hadiah-hadianya, Ayu, Dila, Kutik, Lola, Miera, Qila, Alifah, Kina dan Tyra. You guys are way awesome ! 

video
Ini video 2nd prank. Sekali lagi ucapan yang hancur. :)

Minta maaf saya ucapkan kepada Kutik kerana sanggup tidak balik Melaka minggu tu, Farah Sakinah sebab terpaksa tidur di rumah Kutik dan sanggup balik Subang hari Jumaat walaupun Jummat tiada kelas serta Aqeela Ismadi kerana sanggup datang ke Uniten daripada Cheras hari Jumaat yang lepas untuk menjayakan plan mereka-mereka ini. Terima kasih jugak kepada Khairul Azhan Mokhtar dan jasa baik Saga FL nya, kerana sanggup berulang-alik daripada Uniten ke Subang untuk mengambil cupcakes tersebut. Thanks a bunch again to Nur Idayu Idrus, Siti Fatimah, Nur Fadhilah Zainudin, Nur Amira Zakaria, Aqilah Azeman, Aqeelah Ismadi, Farah Sakinah, Athirah Mansor, Alifah, Natasha Adnan, Siti Nur Najlaa, Khairul Azhan Mokhtar dan tidak lupa juga yang memberi hadiah dan wish. Saya tersangat happy dengan anda-anda semua. Saya jugak sayang anda-anda semua terlampau. Lots of love guys. ♥




p/s: Sedang menunggu gambar-gambar daripada Aqeela Ismadi dan Natasha Adnan. 

No comments: