October 12, 2010

Apabila hati dah suka dan sayang

The tittle might sound or look cliche, ey ? Albeit the fact that i'm acted so happy go lucky with the smile and laugh at the outside, the inside might not seem to be the same as outside look. Much complicated, kan ? Ok. Fateen Dayana memang macam tu. Semua yang berlaku nak dijadikan complicated. So, normal la tu.

Now, back to the main track. 'Apabila hati dah suka dan sayang' , what will happen ? The answer should be CRITICAL . Lagi-lagi dalam kes i, where by, bila hati dah TERsuka dan TERsayang kat si jejaka A ni dalam diam. Ok, please take note the TER yang telah di CAPS LOCK kan kerana itu sangat penting. Bila diCAPS LOCK kan, itu bermaksud i tak perasan bila the feeling pada si jejaka A ni ada dalam hati sendiri. Weird kan? Kenapa i bercerita seolah-olah hati i ni terpisah daripada badan sendiri? Ok. Ignore as it is not that important at all.

I'm not the type of girl yang pandai meluahkan apa yang i rasa pada orang lain lebih-lebih lagi if i baru kenal that person. So, obviously memang i tak ceritakan perasaan sayang i kat si jejaka A ni kat orang lain. Cuma 3 orang sahaja yang tau apa yang berlaku sebab i bermurah hati untuk berkongsi dengan 3 orang pilihan yang berkenaan. Motif? Sebab perasaan tu menyakitkan and it turned out to be more hurt when i get to feel all jealous when the guy start to tell stories about other girls. Ish, Fateen Dayana ni apesal nak obvious sangat ni? Macam mengada betul. Cemburu tak tentu pasal padahal salah sendiri sebab pegi suka dekat si jejaka A yang memang berperangai macam tu.

The worst part among all is when i sanggup back up dia depan my friends which is i sendiri tak sangka i will do that but of course not backing him up while infront of him. I'm not that insane to do those insane work infront of him. To be honest, i love him more each day that comes but i know the outcomes of it. So, i always compute in mind to not expect anything from him or otherwise i'll be much more suffer that i ever imagine. What i can do right now is, let him be happy, i'll be happy for him too and if by seeing him with other girl that he love makes him happy, then i'll be more pleasure to see his smile every single day. Even it hurts, at least i try to be nice.

Haih, susah betul macam ni. Tiap hari, makin sayang. It's ok. Fateen Dayana, tolong lupakan si jejaka A tu boleh? Nampak tak masalah yang datang bila i suka orang tu dalam diam ? Sangat teruk kan? Apa yang orang lain nampak tak elok dekat dia, semua pon i nampak elok. Mungkin orang lain akan cakap " Fateen Dayana ni rabun kot. Kena bagi pakai cermin mata baru nampak jelas" tapi i tak rasa macam tu. I rasa kalau i dibagi kanta pembesar sebesar alam sekali pon memang i tetap nampak suma yang baik je kat dia. Tu orang cakap, kalau dah sayang dan suka memang macam tu. Semua pon jalan elok je. Memang masalah. So, i tak nak kawan-kawan yang i sayang pon menghadapi situasi seperti apa yang i alami sekarang. I will do whatever it takes to avoid this thing happen to my beloved friends. Kalau kawan yang i tak sayang, takpe. I tak kisah apa nak jadi dekat diorang. Ok. I dah mula kejam. Conclusion, i want to live in denial this time by saying that i DON'T LOVE him tapi dalam hati ......


Si Jejaka A, tolong berbahagia dengan hidup anda
Sesungguhnya, saya akan happy melihat anda senyum.
I'll do whatever it takes to just see u happy even by far.





p/s: Setiap kali rasa macam berperang dengan diri sendiri dan itu sangat meletihkan.

3 comments:

nuridayuidrus said...

"I will do whatever it takes to avoid this thing happen to my beloved friends" ini buat saya bertambah sayang dekat kakak saya! <3

ape2 ajer lah kakak :)
CHILL lah weyh. HOHOHO!

FATEEN DAYANA said...

Well, tgk la sape kan. FATEEN DAYANA kan. mesti la baik kan. Pentingkan orang lain rather than herself. :DD

Anonymous said...

dd syg!
kite suke semua yg dd ckp pasal JEJAKA a(xna caps lock).haha
sbb.
kite pown rase ape yg dd rase.
phm kn mksd kite?(:
even post nie da lame.
nak gak cmnt2 d cni.kenape kite kena rase cmtu kn dd..
hermmm..
i luv the way u write about JEJAKE a.really..so sweeettttt...(: